Welke supplementen voor spiermassa heb ik nodig?

Er zijn vele supplementen voor spiermassa op de markt en ieder supplementen heeft weer zijn eigen werking, voordelen en nadelen. Hierdoor kun je al snel het overzicht kwijtraken over welke supplementen voor spiermassa voor jouw situatie geschikt zijn.

Aminozuren

De supplementen die onder deze categorie vallen zijn voornamelijk gericht op het stofwisselingsproces. Zo verzorgen zij onder andere het vervoer en opslag van vitaminen en mineralen die je nodig hebt in je lichaam.

Creatine

Met behulp van deze supplementen kun je je eigen prestaties op sportgebied verbeteren. Dit komt onder andere doordat creatine verzuring in de spieren voorkomt tijdens het trainen. Hierdoor kun je langer door gaan met trainen waardoor je meer kracht en conditie opbouwt. Daarnaast zorgt creatine ook voor een toename in kracht. Creatine is in poeder- en capsulevorm verkrijgbaar.

Eiwitshakes

Voor iedereen zijn eiwitten van belang, maar voor sporters nog meer. Dit komt omdat eiwitten zorgen voor meer spieropbouw. Hierdoor is het van belang dat je als sporter over voldoende eiwitten in je lichaam beschikt, zodat je deze kunt benutten bij het trainen. Als je regelmatig intensief sport kun je soms niet zorgen voor voldoende eiwitten door middel van voeding. Het gebruiken eiwitshakes komen hierbij van pas. Zo kom je snel aan voldoende eiwitten en bespaar je ook een maaltijd uit.

Eiwitrepen

In het verlengde van de shakes zijn er ook eiwitrepen. Dit gebruik je vooral als tussendoortje, buiten of tijdens het sporten. Je krijgt dan op een snelle manier veel eiwitten tegen waardoor je tijdens het sporten weer meer energie krijgt. In eiwitrepen tref je weinig suikers en koolhydraten aan. Hierdoor zijn het ook buiten je trainingsuren nuttige tussendoortjes.

Fatburners

Er zijn ook supplementen die zich vooral richten op het verbranden van vet, de zogenoemde fatburners. Dit wil niet zeggen dat je hier gelijk heel veel kilo’s aan vet mee verbrand, maar als toevoeging op een gebalanceerd dieet kan het zeker zijn voordelen hebben. Zo onderdruk je het hongergevoel met de fatburners en stimuleer je tegelijkertijd de vetverbranding.

Multi-vitaminen

Net als met eiwitten krijg je vaak ook niet voldoende vitaminen binnen door middel van voeding alleen. Hiervoor kun je je wenden tot vitamine pillen. Je krijgt hierdoor niet alleen meer energie, ook je weerstand wordt verbeterd. Zo heb je er buiten het trainen ook profijt van. Als aanvulling op je dieet komen deze pillen heel goed van pas.

Workout Boosters

Er zijn ook verschillende supplementen voor spiermassa die je voor en na je training kunt gebruiken. De supplementen die je voor de training inneemt zorgen voor extra concentratie, energie en kracht. Daarnaast zorgen deze er ook voor dat er meer bloed naar je spieren wordt gepompt. De supplementen die je na de training gebruikt zorgen ervoor dat je spieren zich goed kunnen herstellen en beschikken over goede bouwstoffen om dit te kunnen doen.

Pump supplementen

Er zijn ook speciale supplementen verkrijgbaar die zich specifiek richten op het stimuleren van de spieropbouw. Deze zogenoemde pump supplementen neem je vaak voor de training in. Hierdoor wordt er veel bloed naar je spieren gebracht waardoor je meer kracht ervaart.

Testo boosters

Deze boosters zorgen er voor dat je eigen lichaam meer testosteron stimuleert aan te maken. Hierdoor bouw je meer spiermassa op en wordt je uithoudingsvermogen groter. In sommige gevallen werken deze boosters minder goed bij mannen, omdat zij van nature al over meer testosteron beschikken.

Weightgainers

Voor mensen die meer massa willen genereren zijn de weightgainers onmisbaar. Dit komt voornamelijk doordat deze gainers beschikken over de juiste combinatie van koolhydraten en eiwitten. Hierdoor krijgt je lichaam precies de goede bouwstoffen om in massa aan te komen.