Wat is STH?

Groeihormoon is een hormoon dat bestaat uit 191 aminozuren en dat gemaakt en afgegeven wordt in de hypofyse. De hypofyse is een zakvormige uitstulping onderaan de hersenen en is de centrale klier van ons hormoonstelsel. Andere namen voor groeihormoon zijn: humaan groeihormoon (hGH), somatotropine en somatroop hormoon (afgekort als STH). Koop hier al uw STH en HGH producten.

Genotropin STH

HGH evogene

Medisch gebruik van groeihormoon

De officiële medische term voor groeihormoon in farmacieboeken is somatropine. Er zijn in Nederland vijf typen somatropine geregistreerd: GenotropinÒ, HumatropeÒ, NorditropinÒ, NutripinaqÒ en ZomactonÒ. Soms is somatropine in poedervorm aanwezig en wordt er een oplosmiddel bijgeleverd, soms is het al voorgemengd en zit het in een pen. Een pen is een combinatie van een kleine voorraad met een injectiesysteem.
Er zijn grofweg twee indicaties voor groeihormoon.

Ten eerste, kinderen die sterk in de lengtegroei achterblijven. Door toediening van groeihormoon wordt de groei van de zogenaamde epifysairschijven in de lange botten gestimuleerd. Hierdoor is er een winst van enkele centimeters lengtegroei per jaar. Dagelijks krijgen zij een onderhuidse injectie die ‘s avonds wordt gegeven om de normale nachtelijke groeihormoonpiek te simuleren.
De tweede groep is de volwassene die veel te weinig groeihormoon aanmaakt en daardoor allerlei klachten heeft, zoals overgewicht, geringe spiermassa en –kracht, snelle vermoeidheid, verminderde botdichtheid en te hoog LDL (slecht)-cholesterol.

Bron: Eigenkracht.nl